2011. június 1., szerda

egy kis állatos 2

Pár hete megjártam én is az állatkertet, korábban kimaradt.. ismét egy állati jó beszámoló. :)

Már a villamosról leszállástól kezdve kezdődik a buli, ugyanis állathangok és zörejek hallatszanak buszmegálló oszlopaiból és fém állat szobrok jelölik, hogy jó helyen jársz, ez már a dzsungel.


Amilyen kicsinek tűnik az (idén 150 éves) Dresdener ZOO, annyira sok időt el lehet ott tölteni. Megkaptam, hogy élmény állatkertbe jönni velem, úgy tudok lelkesedni. :) Hát lehet nem hiába voltak Gerald Durrell könyvek a kedvenceim között.

Falkukucs:


Kedvenceim ismét az elefántok és az emberszabásúak voltak..
Következő szülinapomra elefántot kérek, irtó jófejek voltak. Etetés előtt érkeztünk, és kiderült, hogy a napi tisztálkodás előtt is. Az idomár kint az udvaron sorbaállította a 3 böhöm nagy elefántot. Szépen rendben, a falhoz. Majd egyesével mindegyiket előléptette és egy hatalmas seprűvel leporolta a hátukat. Ők meg, mint a jólnevelt kiskutya, engedelmeskedtek. Amelyik szórakozni próbált, kapott egy koppintást a fejére. Mint a rossz gyereknek. Kettő túl nagy volt, hogy felérje a srác, ezért azok előlépdeltek, szépen lefeküdtek a földre, megvárták a porolást, majd felálltak, és vissza  helyükre. 


Aztán a végén a srác vezetésével futottak egy kört az udvaron. Fogták egymás farkincáját, és ügettek a sárc után, aki elől kocogott. Nem is tudom, mi volt a viccesebb, az egész látvány, vagy a kacsa, aki az egész sor elején kétségbeesetten igyekezett a tó felé. :)) Az egyik elefánt meg végig olyan fejet vágott, mintha mosolyogna. :)



Az orángutánház sok kis orángutánnal büszkélkedhetett, kis szőrmókok. Plusz az anyja kitűnően szórakoztatta a kisgyerekeket azzal, h a hátsó felét nyomta az üvegnek.
Valamint hány keze is van egy orángutánnak? :)


Zsiráfok és zebrák építészetileg díjnyertes lakhelyük, tényleg szép. A játszóház rész tele volt kisgyerekekkel, szóval nem próbáltuk ki, túlzottan kilógtunk volna. Vagy nem :)



És aztán persze állatok mindenfelé. Elektromos impulzust kibocsájtó haltól kezdve Timi nyelvnyújtogató  gyíkjáig. Aminek nem láttuk a kék nyelvét. Na meg gekkó koma pózolt most is. Valamint kacsák, mert jófejek. És pingvinek, mert szintén. Körbe-körbe úszkáltak a medencéjükben kb pózolva a közönségnek.


A Timi által fényképezett kis bajszos majmok folyamatosan fel-alá ugráltak, egyiknek a hasán/hátán 3-4 kicsi csüngött egyszerre.. sajnos nehéz volt lefényképezni, de talán kivehető a képen. Oltári jók ezek a bajszok :) (klikk-->nagyobb)

Párduc kerítésen innen és túl:


Amúgy rengeteg agyontetovált/piercinges/rózaszínhajas/stb durván extrán kinéző huszonéves mászkál gyereket húzva maga után a városban. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a következő generáció errefele :) Állítólag ez DDR maradvány, átlagban jellemző az, hoyg 25 éves korukra házasok, és 1-2 gyereket sétáltat már.

Műszak vége:
Amikor már az állatok királya is kidől :)

1 megjegyzés: