2011. április 16., szombat

23. International Short Film Festival


Otthon valahogy sose voltam filmfesztiválon. De ezek után lehet rászokom. Ugyanis részt vettünk a drezdai rövidfilm fesztivál egy versenynapján, illetve csak egy rövidfilm sorozaton. 9 film, 9 nemzet alkotása. És nagyon bejött.

A versenyfilmek:
http://www.filmfest-dresden.de/files/katalog_final_web.pdf
(a 034-036 oldalon lévőket láttuk)

A mozira inkább a filmszínház kifejezés illett, a terembe belépve hatalmas függöny, magas terem, csipkézett széllel, mintha beton tortapapírszegély lenne. És a belépőhöz járt egy Getränk. Persze sör, mi más. Üvegpohárból, barna sört még nem ittam moziban.




Aztán elsötétültünk, felkonf után kezdődtek a filmek..

A mi etapunk első résztvevője rögtön egy magyar alkotás volt, mely mint utóbb kiderült, számos díjat nyert már, sőt, Nickelodeonon vetítik is. Log Jam (Részletek: http://index.hu/kultur/media/2009/06/15/alex/)

Majd sorban a többi, változatos témák, változatos hosszak. Felnevetős, gombóc a torokban, drámai, vicces-szomorú, hétköznapi csoda, minden. Angolul, feliratos, francia, néma. Azt se tudod, mire koncentrálj. Oldalra pillantasz, és mindenki koncentrálva figyel, ugyanazok a reakciók.

Nálam újzéladni, belga, angol preferencia. Nehéz döntés, végül melyikre adjuk le a voksunkat. John még az urna előtt is vacillál. Lényeges dolgok ezek, kérem :)
 





Általában a filmek alkotói is ott szoktak lenni a versenyfilmek után, és mesélnek az alkotásukról. Sajnos ez most nem volt, de azért így is le voltunk nyűgözve. A Connect jó lezárás volt. (utolsó kép) A hétköznapok csodák. Csak jól kell nézni őket..

Ezt linkelném be, de még nincs fent neten, tehát a végére jöjjön egy kis hazai:

LOG JAM
 

és még egypár itt:
http://www.youtube.com/watch?v=UVSbf80pn0A&playnext=1&list=PLA75D0AD14052F752 moon
A soha meg nem születő szimfónia problémái. :)


ui.: persze a fesztivál dizájn sárga-fekete. Mint mindig minden ezzel a várossal kapcsolatban. Mi is :)

1 megjegyzés: