2011. április 19., kedd

TU Dresden

mielőtt még itt bárki azt gondolná, hogy az életünk csupán móka és kacagás, ideje egy bejegyzést ejteni arról, hogy közben keményen küzdenünk kell. hiszen tanulni jöttünk. (mikor ezt otthon mondtam, mindenki kinevetett, máig nem is értem...:)

első héten még voltak bizonyos gondjaink, nem értettük ezt a rendszert. már tudjuk: beülsz órára, és ott vagy. ennyi. bár azóta már fel-feliratkoztunk online listákra, de ez közel sem a precíz neptun. biztosan erre mondják, hogy mindig késő jön rá az ember milyen kincset veszített el.

és jött a következő kérdés: hol vannak itt a lányok? oké, "gépészek vagyunk mi .... gyerekek", azért feltaláljuk magunkat, de "termékes" óra és csak fiúk? no ez mint kiderült azért van, mert náluk ez egyfajta szakirány, szóval itt a gépészpalánták önként jelentkeznek, hogy Technisches Design-t tanulhassanak. és a folyosó profi modell/plakát halomjaiból következtetve, nem is kicsit jól teszik ezt. tehát a lényeg, hogy az óráink nagy részén ugyanazzal a kb 10 sráccal, és Csillával vagyunk, aki pedig Sopronból jött. ungarische lányok ellepték őket. hát így jártak :)

a székhelyünk egyébként kicsit távolabb van a TUD (Drezdai Műszaki Egyetem) campustól, és a filozófus és zenei valamik vannak még szintén ebben az épületben. végülis, egészen jól bepozícionáltak minket :)
ja mert egyébként bár műszaki egyetem, már emelett egyéb karokat is találunk itt...

Óráink szépen sorban, annak akit érdekel...termékes sorstársak előnyben.

Technisches Design I. - ppt, kicsit horákos, elmélet. tipikus nem menekülsz eset.

Grafigestaltung - valami ilyesmit kellett volna nekünk tanulnunk "grafterven". jó, hogy elmélet, szisztematikus, rendszerezett, németes. igaz talán óvodában hallgattam végig utoljára, hogy hogyan kell felragasztanom egy papírlapot egy másikra. itt is több házi feladat leadás lesz, tetszetősek :)

Plastische Gestaltung - a térbeli megjelenítésen van hangsúly. már kellett írni mobiltelefon-elemzős házit, most pedig építeni kell valamit papírtestekből. ez kicsit még homály, de hát csak csütörtökre kell ugye... :) fontos megjegyzendő: tanárbácsi kicsit olyan áramlástan jenős.

Freihandzeichnen - azaz szabadkézi rajz. kis különbséggel mint otthon, hogy nem 12, hanem 120db (!) rajzot kell majd félév végén a mappában leadni. ennek fele órai, fele pedig otthoni. egy fiatal csajszi tartja, de eddig talán tőle félek a legjobban. ez nem lesz hobbirajzolgatás itt kérem szépen...

CAD-Freiformgeometrie - innentől jönnek óráink, ahol más csoporttal vagyunk, nem kedvenc fiúkáinkkal. hát, ez olyan... CAD elmélet azt hiszem. a legutóbbi előadáson ugyanis kicsit nosztalgiáztam (majdnem elaludtam) gyakorlaton pedig AliasStudioTools lesz.

Konstruieren mit CAD-Systemen - értsd: tömény proE. kicsit zavaró, hogy németül van (miért nem jó nekik angolul?) a program, és egy egészen új élményt ad az,hogy kéthetente 4x45percben. házi feladat hasonlatos, mint otthon. ami egészen más, hogy a tanítás tömegoktatás-szerű, nincs jelentkezés hogy lemaradtam meg ilyen-olyan bajom van, elég sokan vagyunk... viszont követhető.

és akkor ehhez hozzá jön a németóra és a sport. hát ennyi kicsiny életünk itt. plusz a többi. mert hát, a tanulás nem mehet az internacionális kapcsolatok építésének rovására. Végezetül pedig már említett kedvenc épületünk (bocsi én is rajta vagyok :)).



9 megjegyzés:

  1. Engem érdekelnek az óráitok :)
    Csak az a fura, hogy mért csak 6 van?:D

    VálaszTörlés
  2. hát ez tök vicces!:)

    igazából nem csak "játék és mese":DDDfőleg a 120 rajz és a német proe 4x45percben:)

    VálaszTörlés
  3. Hát a 120 rajz tényleg nem kevés:)
    Hajrá Lányok!:)

    VálaszTörlés
  4. Jah a megkülönböztethetőség kedvéért a nagy R betűs: H.Réka:)))

    VálaszTörlés
  5. hm. Réka úgy gondolod kevés ez nekünk? :) igazából a technisches design órákat mind felvettük, ami ebben a félévben indult. egyébként összesen 27 kreditünk van, vagy 24, attól függően hogy heti hány nyelvórára tudunk bemenni... :) na megyek is rajzótára, mert Nóri már vár. én meg inkább nektek írogatok itt :)))

    VálaszTörlés
  6. ez izgi! :) már nagyon vártam valami infót az óráitokról is! hajrá lányok! :)

    VálaszTörlés
  7. Hát igazából mondhatjuk úgy, hogy pl. ma csak két óránk volt. Egy proE, meg egy Freihandzeichen. De előbbi elvileg 4 óra volt.. és mint kiderült, ma az utóbbi is 2xDoppelstunde.. Ráadásul pl. a rajzolás, az nem egy Károsi tempó, hogy rajzolgatunk egyet meg csacsogunk. :) Itt diktatúra van :) Egy rajz 5 perc, csere, továbbgondolás, és egész órán. Egészen leterhelő agyilag is, máshogy mint eddig. De amúgy király, és így már érthető, hogy lesz meg az a 120 rajz félév végére :)

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Unatkozni nem lehet ám lányok. DE mielőtt nagyon elkezdenétek aggódni a tárgyak miatt egy szó: AuslandischeBonus XD

    VálaszTörlés