2011. április 3., vasárnap

Frühling


... azaz végérvényesen itt van a tavasz. azt hiszem 4 hónap kevés lesz megunni ezt a várost. azt is lassan megszokjuk, hogy rossz irányba folyik a "Duna". végre érvényes a féléves bérletünk (ami egyébként a diákigazolvány) a tömegközlekedésre, ezért ma teszteltem a DVB-t. ez a drezdai BKV, csak még annál is jóval drágább, ami egy szint azért. viszont: lehet kerékpárt szállítani a villamoson és a kijelzőknek megfelelően percre pontosan érkezik a járgány. ezt nevezhetik errefelé szolgáltatásnak. no de nem akarom, hogy arról szóljanak a bejegyzések, hogy mennyire jobb itt minden, ezért megjegyezném, hogy én mennyire szerettem a régi UV 49-essel átzötykölődni a Szabadság-hídon este. a tekerős ablak nekünk még megadatott.
szóval: kolinál fel, 10 perc, Elbánál le, és irány a fű. rengeteg görkori, kerékpár, kutya, babakocsi, ami ilyenkor lenni szokott. itt lehet bringákat bámulni. láttam is egy olyan bringavázat, amit ha mi rajzoltunk volna le C.D. tanár úrnak (szerintem meg is tettük) akkor megijedt volna szegény (ami meg is történt). hát, üdv a tavasznak itt is :)

2 megjegyzés:

  1. Ez hiányzik Pesten nagyon, hogy ki lehessen ülni a Duna partra normálisan, fűbe, csendes helyen
    és ehhez ne kelljen kimenni a világ végére,
    hanem akár ezt megtehetnénk a BME vagy a Parlament előtt is. Persze ehhez kéne "föld alatti alsó rakpart", normális közlekedés, 8-as metró..
    Krakkóban, Frankfurtban tök jó, hogy kimehetsz így a zöldbe.

    VálaszTörlés
  2. az igény meg van, a lehetőségeket felismerték, hátha egyszer történik valami, normális esetben ez következhetne. a 7-es metró megépítése után, igen :)))
    gondolom ezt már ismerik sokan, ebben a koncepcióban van erről szó: http://varosban.blog.hu/2011/03/22/budapest_lehet_a_legmenobb_varos_a_tersegben

    VálaszTörlés