2011. július 17., vasárnap

Kupakfoci

Az idő meglehetősen nem kedvezett az idei foci szezon rajongóinak. Szakadó eső, hideg, szeles júliusi nap volt. De ez nem akadályozta meg, hogy a nyár legfontosabb mérkőzése megtörténjen. Németországon a világ szeme, a mai meccs tétmeccs.

 És ha valaki azt gondolná, hogy a németországi 2011-es női futball világbajnokságról van szó, aminek szintén vannak meccsei a városban, hát nagyon téved. 
A helyszín egy sokkal kisebb stadion, de annál biztosabban védett a külső elemek sújtásától, történetesen a konyhánk. Összecsaptak a kupakok, Feldschlößchen Pichmännelei két részre bomlottak, Pilsner vs. Export-Urbock csapatra, mezszín szerint oszolva.
Természetesen kiegészülve olyan nagyreményű importált játékosokkal, mint Beck's, Schöfferhofer, avagy Felsenkeller, Pilserék örök klasszikusa. Szerencsére budensliga séró nélkül, szép cakkosra szabva, egyformán. Változik a foci divat is, hiába.


A csapatok rövid melegítés és taktikai szabálymegbeszélés után felkerültek a pályára. (Persze csak miután annak főbb vonalai és kapujai megfelelően rögzítve lettek)
Bíró a kemény arcvonású Tequila Olmeca, pálya szélén rendíthetetlenül figyelve a szabálytalankodókat. Kezdősípjára elindult a meccs, mely kezdetben kissé kaotikus. Szabályhiányosságok, eszeveszett rohangálás-becsúszások, kapkodás, majd lenyugodtak a kedélyek, és megkezdődött az igazi játék.

A meccs kezdetén Pilsner csapat meglehetősen szárnyaszegettnek hatott, a labda szinte csak az ő térfelükön volt, és veszélyesen közeledett Urbockok rohama, akik gólra is váltották a közeledést. 1-0

Pilsner csapata többet birtokolta a labdát, de nem jutott el a kapuig, Erdingeren mindig fennakadt a labda. Hasonló bénáskodásból még egy gólt kaptak, Pilsnerék Radlere meglehetősen fiatalka volt, hogy bedőljön Urbock csk. trükkjének. 2-0.

Ezután összeszedte magát a világos mezes csapat, előretört a kapuig, mégis még pár percet kellett várni, hogy gólt tudjanak szerezni. Az igazi Dresdner Pichmännel azért csak barátja a sportnak! 2-1.

Innentől eseménydúsabb a meccs, kis szabályrásegítés után, ami szabadabb mozgást engedélyez a játékosoknak, van itt már rohangálás a pályán!

Kapura lövések is, mindkét oldalon, de csak az Export-Urbock csapata tudja gólra váltani, hiszen kapusuk Duvel, a holland importált kivéd mindent, egyszerűen érzi, hova kell helyezkedni. Becks így kulcspozícióban, lepasszolja, Export lő, megint gól! 3-1

Pilsneréknél Eibauer öreg már ehhez a játékhoz, elszedik tőle a labdát az Export srácai, előrejátsszák. De miután Bibop-cola, az Urbock csapat fekete játékosa elbénázta a lövést, feltámadnak Pilsnerek, és jól fut a Radler fiú, lepasszoja, Freiberger lő, és gól! 3-2

Olmeca könyörtelenül fújta be a szabálytalanságokat, Product des Jahres, pilsnerék kapusa aggódhat, szögletből veszélyes helyzetek vannak, kapott már gólt innen. Hírneve nem tűnik megalapozottnak, ezen a meccsen nincs szerencséje. Fáradtság látszik a fiúkon, egyre pontatlanabbak a lövések. De ismét helyzet, Dreher Antal, a magyar fiú szalad, jól mozog, kicselezi a védősort, gólpasszt is ad, melyet Erdinger könyörtelenül gólra vált. A közönség őrjöng, a stadionban fergeteges a hangulat. 4-2

Pilsnerék próbálkoznak új taktikával, hogy életet leheljenek a csapatba, de ma egyszerűen az ellenfél vegyes csapata megállíthatatlan. Ismét Dreher-en a sor, előretör, és középről lő egy bombagólt, kivédhetetlen! 5-2

Utolsó percekben sikerült még helyzetet csinálnia az aranyszínű csapatnak is, de nem sikerült gólra váltani. Olmeco lefújja a meccset, a győztes csapat ünnepel, Pilsnerék szomorúan levonultak a pályáról. A kijelzőn az eredmény nem csal, eléggé kikaptak ezen az esős júliusi hétvégén. A végeredmény Pilsner - Export-Urbock - 2:5

A mérkőzés legjobb játékosa a győztes csapat kapusa, a holland Duvel lett. Hiába, tud az emigráns fiú. Képünkön láthatják a labdával, és a magyar fiúval pózolnak, örvendve a győzelemnek. Zendüljön az örömóda, Deutschland feiert Fußball!



Avagy egy esős vasárnap nálunk, előző napi buli után :)
(Pláne, ha vendégek vannak, és nem lehet mit csinálni)

1 megjegyzés:

  1. Ó igen!! Még egy ilyen izgalmakkal teli, várakozásokon felüli, minden eddigi elképzelésünket felülmúló, új történelmet alkotó meccset nem látott a világ! A közönség tombolt, és azóta is mindenki hálát ad, aki saját szemével láthatta ezt a focivilágot megreformáló történelmi eseményt! Nem hiába, hiszen július harmadikán a Föld forgástengelye Drezda irányába mozdult!

    VálaszTörlés