2011. július 21., csütörtök

proE

Álljon itt egy bejegyzés annak tiszteltére, hogy vizsgaidőszak van. Tegnap meg proE vizsgán kellett volna lennünk. Tehát gépész különkiadás a mai mese, avagy hogyan használjunk német 3D modellező programot :)

Ugyanis itt a programokat is németül használják. Hát ez volt az első sokk nekünk az első órán. A második, ami inkább vicces, hogy még a billentyűzet is német. Steuerungstaste.. Schön :) A német windows már fel se tűnik..
A félév elején felvettük a Konstruieren mit CAD-Systemen c. tárgyat, mondván proE, nem lesz gond. Hetente eljártunk a Südhöhe magaslatán fekvő épület CAD Pooljába. Úszni lehet a 3D-ben :)) De legalábbis egy elég nagy terem, kb 50 géppel. Ha időben érkezel, akkor van esélyed a Dell gépekhez leülni, amihez hatalmas király képernyő jár és win7. Először akkor egy sikerült ilyennél ülnöm, amikor 2 órával korábban ott voltam véletlenül.. Mert a páros és páratlan hetek nem olyan egyértelműek mindig.

Elvileg a proE-t nulláról kezdtük, azt hittük, unatkozni fogunk, meg hawaii, sima lesz. És a Catia óra rosszkor volt (értsd, péntek 7:30-9:00 :)), így maradtunk proEnál, legalább majd bírjuk követni. Hát.. amit mi 2 féléven keresztül tanultunk, azt kb lezavarták a 3. hétre..  Az otthonihoz képest azért itt emelt óraszámban van, felváltva heti 2, ill. 2x2 Duplaóra. Kevés regenerálódási szünettel, néha durva tempóval. Magyarul is minden 5. percben elvesztettük a fonalat, képzelhetitek itt mi volt. Mondjuk volt, amit itt jobban értettem, mint otthon, amíg a logikát bírod követni, nincs gáz.
 Egy kis ízelítő:
http://www.cad-lan.mw.tu-dresden.de/FAQ/proe/quick_reference.pdf
Most mondjátok, hogy nem szép :)

Aztán később itt se értettem egy kukkot se. Mindenféle analízisek, MathCAD kiegészítők, kattintásokat se bírtam követni. Néha meg-meg világosodtam, és nem csak nyomkodtam a printscreen gombot.. Mert paralel program a Paint, a leghasznosabb mérnökprogram. :)  Hátha otthon kikuszálom.. Amiket azóta se nyitottam meg, csak most a képekhez... Gyönyörű ez a nyelv, nemcsak pop dalokban, hanem program funkciókban is :) Najó, a A végesellllllllemet azért bírtam követni :P Tuti jók vagyunk már végeselllemes hállllló generálásban :)
Házi feladatnunk itt is egy teljes bemodellezést, mindenféle analízissel, struktúrával, animációval, ésmégfenesetudja. Elvileg gyakorlófájlok, házi minták, mindent meg lehet nézni meg letölteni neten, de az elkészítéséhez a motivációt nem segítette nagyon :)

 (Remélem a képeket most meg lehet nyitni teljes nagyságban, mert úgy van értelme..)

Az alábbi funkciók és kifejezések helyes megfejtőinek egy ingyenes német proE kurzust tartunk :)
  • Interne Skizze definieren
  • KE-Elemente
  • Strg+Alt+Entf.
  • Zug-KE mit variablen Schritt
  • krümmungstätig
  • Verschiebungsrandbedingungen
  • Kraft-/Momentbelastung
  • Ermüdungsanalyse
  • Wechsendatenträger entfernen :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése