2011. július 4., hétfő

ESNters & Flaggeparade

Előző hétvégén Drezdába özönlött egy adag német, és még egy nagy adag Erasmusos. Ugyanis Drezda volt idén az ESNters the city. Hogy mi is ez? Az ESN az Erasmus Student Network, akik a bejövő erasmusokért felelnek. bulik, kirándulások, információk, stb. általában felsőoktatási intézményhez kötődnek. Tehát Németországban van pár. És ha nem is az összes, de azt hiszem 6 város ESNesei voltak itt hepajkodni egy nagyot. Állítólag nagyobb móka, ha egy másik városban van, mert akkor mi is utaztunk volna.. De így meg helyben volt :) Szóval a hétvégén megvolt a németek aktuális havi gőzkieresztése.
Mert ugye már rájöttünk, hogy annyira nem egy bulis nemzet. Állítólag partyfélév az erasmus, hát itt még túl sok jó buliban nem voltunk.. Átlag havi egyszer van valami nagyobb rendezvény, pl. Nachtwanderung, vagy BRN, akkor viszont ereszedlahajam. Tömbösített bulizás:)
Ja, vagy még ha meg is van minden körülmény ahhoz, hogy bulizzanak, értsd, jó helyszín, embermennyiség, akkor meg a zenével szúrják el teljesen. Ez történt most is első nap. Aztán második nap csak sikerült végre egy értelmes bulit összedobniuk.. De azért megint a lengyelek és magyarok maradtak a party végére.. Első világosban hazasétálás megtörtént. Esőben, 15 fokban. Mert június van és nyár..

De ami érdekesebb volt, az a Flagge parade. Dresden wird bunt! Azaz városon végigvonulás, zenével, zászlóval, hangulattal. Mutatva, milyen jó dolog nemzetközi közegben lenni. Hát egy élmény :) Csilla jóvoltából volt egy hatalmas magyar zászlónk, amint a felmosónyélen kitűnően lehetett lobogtatni. Kis ország, nagy zászló. :)  Meg nálam egy kisvitorlás zászló otthonról, jól fel voltunk szerelve. És vonzotta a magyarokat..

Egyik kedvencem volt, amikor rohan felénk egy srác, kézenfogva lobog utána a barátnője:
- spricht ihr ungarisch?
- ja!
- komolyan?? :)



De a legjobbak a már kicsit becsiccsentett olaszok voltak, akik a hátamon lévő kis piros-fehér-zöld zászló láttára mindig jöttek, hogy ó, hát Italia, meg éjjjj, forza, stb. Majd amikor közöltem velük, hogy másik irányból nézzék, azzal teljesen bezavarodtak. B verzió, amikor már a címeres magyar zászlóra is azt hitték olasz.. :) Apropó címer. Egyik cseh srác azzal kezdett el poénkodni, hogy mi az a magyar címerben a kettős kereszt? Szlovákia?? Namondom, téged verjenek meg ilyen kijelentésekért, halkabban :)
Amúgy meg szlovák-magyar teljes barátság, legyőztük Dániát is!! (lsd. kép :))
A tarka karaván átvonult a Carolabrückén, túloldalra, Bahnhof Neustadtig. Jókis hangulata volt az egésznek. És annyira jól átadta az egész új fiatal generáció nemzetközi világszemlélet lényegét. Emberek, nyitottság, érdeklődés, beszélgetések. Akárki mellé sodródtál, szia, honnan jöttél, tökjó, meddig vagy itt. Milyen is a lobogótok, melyik városból jössz, igenismerem, sosehallottam, biztosszép stb. Majd mész tovább, és más nemzetbe futsz. Német, chilei, olasz, cseh, szlovák, lengyel, mexikói, azerbajdzsáni.. és nem mentél 3 méternél messzebb. Spaß :)
Ami még furcsa volt, hogy itt a rendőrök a barátaid. Folyamatosan kísértek minket meg minden kereszteződésben minimum egy motoros rendőr. Minden második ember leállt velük fényképezkedni, jól tűrték, van aki még mosolygott is :)

Bal alul.. akkor most hogyvolt az az anschluss? :))

A végére két videó, csak a hangulatról. A feltűnőségi viszketegségben szenvedő szőke leányzó mindig mindenben első volt és ott kell  lennie, nem ő a lényeg :) Aki szemfüles, a második videó végén megpillanthatja a magyar zászlót a háttérben.


 
I'm just came to say hello!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése